Missä me olisimme, jos tuhat vuotta länsimaita hallinnut yleiskristillinen kirkko ei olisi 1600-luvulta alkaen joutunut länsimaissa väistymään tieteellisen ja rationaalisen ajattelun tieltä?

Jos uskonpuhdistusta seurannutta kirkon otteen kirpoamista ja yhteiskunnan yleistä maallistumista ei olisi tapahtunut, olisiko yleiskatolisen kirkon kuristusote nujertanut tieteen kehityksen nuppuunsa jo ennen kuin se olisi päässyt edes alkuun?

Galilein kohtalo kertoo hyvin miten katolinen kirkko olisi toiminut luterilaisissa maissa Rooman pitkän käden ulottumattomissa työskenneleiden tiedemiesten suhteen. Sairaanhoidosta vastaisivat siis edelleen munkit, joiden tärkein hoitokeino olisivat rukoukset ja jumalan armo.

Meidän onneksemme uskonpuhdistus kirvoitti kirkon diktatuurin alta joukon länsimaita, joissa sitten pääsi syntymään nykyaikainen tiede. Vasta uskonpuhdistuksen käynnistämä uskonnon täydellisestä pakkopaidasta vapautuminen sysäsi liikkeelle myös modernin lääketieteen kehityksen.

On hyvä muistaa, että suuri osa modernin tieteen perusteista oli selvitetty jo antiikin Kreikassa, missä uskonto ei asettanut juuri minkäänlaisia rajoituksia tieteelliselle ajattelulle.

Kristinuskon valtaantulo kuitenkin pysäytti länsimaissa kaiken tieteellisen kehityksen ja ajattelun lähes vuosituhannen ajaksi. Kristinusko oli aivan uudenalainen uhriensa täydelliseen aivopesuun perustuva ajatusvirus, joka halusi ottaa uhrinsa koko mielen haltuunsa. Kristinusko ei sietänyt mitään mikä olisi voinut järkyttää tätä täydellistä mielenhallintaa ja siksi kaikki uusi tieto oli sille kauhistus.

Niinpä lähes koko antiikin perintö hävitettiin, piilotettiin ja tuhottiin ja se tuli kristikunnan tietoisuuteen vasta muhamettilaisten tiedemiesten uudelleen löytämänä. Miten se taas on mahdollista, jos muhamettilaisuus on nykyisin vielä kristinuskoakin pahemmin uhrejaan otteessaan pitävä ajatusvirus?

Outo tilanne selittyy sillä, että valtavat maa-alueet muutamassa vuosikymmenessä raa’oilla sotaretkillä valtaansa saanut muhamettilainen valtio joutui elossa pysyäkseen aluksi ottamaan hyvin vapaamielisen asenteen. Tämä oli pakko tehdä, jotta hyvin pienenä vähemmistönä valtaamissaan kristityissä maissa alkuun eläneet vieraat muslimivalloittajat olisivat voineet pitää valloittamansa maat rauhallisina.

Tuo lyhyt vapauden aika riitti meidän onneksemme antiikin tiedon keräämiseen ja välittämiseen eteenpäin. Pian valloitettujen maiden väestön enemmistön muhamettilaisuuteen kääntymisen jälkeen muhamettilaiset maat vajosivat kuitenkin uskon hämärään ja todellinen tieteellinen ajattelu niissä kuihtui ja katosi jälkiä jättämättä.

Uskonpuhdistuksen kokeneissa länsimaissa uskonnon kahleista vapautunut tiede on antanut meille paremman elämän. Se on tuottanut valtavan määrän asioita, joilla voimme ratkaisevasti parantaa ja myös pidentää tätä ainoaa todellista maanpäällistä elämäämme.

Uskonto antaa lupauksen toisesta paremmasta elämästä kuoleman jälkeen, mutta kukaan ei oikeasti voi koskaan saada tietää, onko tällä lupauksella katetta. Taitaa kuitenkin olla turvallisempi valinta panostaa tähän ainoaan varmaan elämäämme ja sen laadun parantamiseen tieteen tarjoamien keinojen avulla.

Enemmän asiasta osoitteessa http://www.olemisesta.net

307px-Bohr_model.svg.png